Monipuoliset psykoterapiapalvelut lähelläsi Vantaalla
   Etusivu      Ryhmäpsykoterapia
 
.
 
 
Yleistä ryhmäpsykoterapiasta

 
Psykoanalyyttinen ryhmäpsykoterapia hoitomuotona soveltuu lähes kaikille, joille voidaan suositella psykoterapiaa. Monen kohdalla se on yksilöpsykoterapiaa tehokkaampaa. Ryhmäpsykoterapiaan voi tulla myös yksilöterapian jälkeen. Ryhmäpsykoterapia lähestymistapana perustuu näkemykseen, että psyykkiset ongelmat ja ristiriidat syntyvät ihmisten välisissä suhteissa ja näin ollen niitä voidaan myös tutkia ja pyrkiä korjaamaan vuorovaikutuksen keinoin.
Ryhmä sopii henkilöille, joilla on pitkäaikaisia psyykkisiä haasteita ja jonkin verran kokemusta psykoterapiasta. Ryhmään hakeutumisen syitä voivat olla ahdistus, masennus, jännittäminen, paniikkioireet, sosiaaliset pelot, ihmissuhdevaikeudet, yksinäisyys, itsetunto- ja identiteettiongelmat, työuupumus, työpaikan ristiriidat tai psykosomaattinen oireilu. Ryhmään ei voi ottaa selkeästi itsetuhoisia, akuutissa psykoosissa olevia, vaikeista persoonallisuushäiriöistä kärsiviä tai päihdeongelmaisia.
Ryhmään tulevalla jäsenellä tulee olla valmiutta keskustelella itsestään ja ihmissuhteistaan luottamuksellisessa ilmapiirissä, kyettävä kuunnella ryhmän muita jäseniä ja tarkastella omaa vuorovaikutustapaansa. Tulijalla tulee olla valmius sitoutua hoitoon ainakin vuodeksi.
 

 
 

 
 Täydentyvä psykoterapiaryhmä  
 
Psykoterapiaryhmä kokoontuu tiistaisin kello 18:00 - 19:30. Ryhmän koko on enimmillään kahdeksan henkilöä. Ryhmä on muodoltaan täydentyvä ja siihen otetaan uusia jäseniä, kun paikkoja on vapaana. Katso paikkatilanne täältä:  https://minduu.fi/fi/profiili/marja_louhi 

Soveltuvuus ryhmään selvitetään kahdenkeskisissä haastatteluissa, jotka maksavat yhteensä 100 € sisältäen yleensä 2-3 tapaamista. Ensimmäinen haastattelukerta voidaan myös toteuttaa tutustumiskäyntinä, joka maksaa 50 €. Haastattelut ovat viikonloppuisin.

Psykoterapiaistunnon hinta on 55 € itsemaksaville. Hinta tarkistetaan seuraavan kerran vuoden 2022 lopulla. KELAlta voi hakea tukea, jolloin tarvitaan psykiatrin kirjoittama B-lausunto ja kolme kuukautta kestänyt edeltävä hoitosuhde psykiatrin kanssa. Tukea saaville itsemaksuosuus on 10,90 € istunnolta.

 
Tiedustelut:
 
Marja Louhi
Erikoispsykologi, ryhmäpsykoanalyytikko (VET)
psykoterapeutti (Valvira), KELA-pätevyys
Suomen ryhmäpsykoterapia ry:n jäsen
puhelin: 050 589 3508
sähköposti: marja.louhi(at)elisanet.fi
 

 
 
 LISÄTIETOJA / LINKKEJÄ:
 
Lisätietoja ryhmäpsykoterapioista ryhmäpsykoterapiayhdistyksen sivuilta: